/*close opened accordion*/ /*add close icon to the bottom of the accordion*/

Početak projekta „Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini“

Federalno ministarstvo zdravstva i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske uz podršku Vlade Švicarske i u suradnji sa Institutom za populaciju i razvoj (IPD), započeli su projekt „Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini“ u 25 jedinica lokalne samouprave diljem Bosne i Hercegovine.

Prva konferencija „Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini“ održana je 27.i 28.svibnja u Banja Luci i okupila je gradonačelnike, načelnike općina i ravnatelje zdravstvenih ustanova s područja Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta.

U sklopu konferencije upriličeno je i svečano potpisivanje Memoranduma o suradnji i partnerstvu u okviru projekta „Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini“. U ime Općine Grude memorandum je potpisao voditelj odsjeka za društvene djelatnosti  gospodin Srećko Mikulić.

Na konferenciji koja je pružila pregled projektnih ciljeva i planiranih aktivnosti za njihovo realiziranje kao i razmjeni dobre prakse u promociji zdravih zajednica sudjelovao je i ravnatelj Doma zdravlja Grude Jerko Brzica ,dr.med.