/*close opened accordion*/ /*add close icon to the bottom of the accordion*/

Mali kirurški zahvati u DZ Grude

Od ovog mjeseca u DZ Grude moguće je obaviti manje kirurške zahvate koje izvodi jedan od najiskusnijih kirurga u Hrvatskoj, a i regiji prim.prof.dr.sc. Željko Bušić.

Profesor Bušić se nakon položenog specijalističkog ispita iz Opće kirurgije (1984.) stalno se usavršavao u struci, posebno iz područja abdominalne kirurgije s naglaskom na laparoskopsku kirurgiju. Tako je 1987. god. završio poslijediplomski studij iz Opće kirurgije ( Medicinski fakultet u Zagrebu), iste godine je magistrirao, a 2001.godine i doktorirao.

Tijekom rata ostavio je traga u ratnoj bolnici u Grudama, a kasnije se dobrovoljno javio i otišao u opkoljenu Središnju Bosnu, u Franjevačku bolnicu u Novoj Biloj.

Od 2003 godine sudjeluje vrlo aktivno u dodiplomskoj nastavi u Katedri za kirurgiju i ratnu kirurgiju Medicinskog fakulteta u Osijeku ( predmet kirurgija), kao i na Medicinskom fakultetu u Mostaru te Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Poseban je doprinos pristupnika u organizaciji i provedbi nastave na Medicinskom fakultetu u Mostaru i Osijeku gdje je od 2007.godine izabran u nastavno zvanje izvanrednog , a od 2011. i redovitog profesora.